tirsdag 10. juli 2007

Gjestetoalettet


Dette ble et veldig intimt rom, alt måtte også her bygges opp igjen fra begynnelsen, vannrør ble skiftet, gulv og vegger ble skiftet, pga en parafinlekasje vi hadde i vinter.
Der en parafinløfter som satt i etg. over hang seg opp og pumpet 2-300 liter parafin ut på gulvet og nedover veggen, og dermed så ble gjestetoalettet helt ødelagt.
Men det ble i allefall gjennoppbygd, med god hjelp fra vårt forsikringsselskap Gjensidige som var suverene med hjelpen.
Lysekronen fra IKEA  kom på plass og vask fra Duravit  designet av Philippe  Starck og vannkran fra Vola designet av Arne Jacobsen og toalett fra Gustavsberg.
Fargene her er de samme som opprinnelig var i den lyse stua.

Stuen


Her er all orginalpaneler funnet frem igjen, på den ene veggen er det en perlestafftype panel som er fra før 1850, et mysterium hvorfor den er akkurat der og at det ikke er lik resten av rommet.
Fargene her ble holdt i lyse farger, for å ha en litt lys nøytral stue.
Gulvet ble derimot helsparklet og malt opp i den opprinnelige fargen, oksydbrun, fargen på veggen stammer fra Jotun sitt fargekart og heter Skandinavisk lys
Klebersteinsovnen Kristin, fra Granit-Kleber AS var en nødvendighet for å holde på varmen litt lenger enn 2 timer, den fungerer kjempebra og er et nydelig møbel.

Spisestuen


og så kommer favorittrommet mitt da, et veldig sosialt rom man kan tilbringe mange kvelder i sammen med masse venner.
Fargene i dette rommet er kopiert fra det første laget maling vi fant, så her er det gjort et forsøk på å gjennskape noe av miljøet rommet kanskje engang har hatt.

kjøkkenet

Kjøkkenet skulle bli husets hjerte der man kan sitte og kose seg med et glass vin, mens man lager mat og snakker med gode venner. Vi ville en et luftig kjøkken og valgte derfor å kun ha overskap på en vegg. Rommet fått tilbake sin opprinnelige farge. Kjøkkenetinnredningen er fra Ikea og peisen fra Nordpeis.

Badet



Her kommer litt bilder fra noe mer av interiøret, badet var et av de første rommene som ble påbegynt, her ble det flyttet vegger og skiftet rør,en badstue ble begynt på og skal bli ferdig til høsten.
Vi brukte lokale håndverkere,rørleggern skjærbakken og mentsen .